telefon: 051 268 269 / mob: 091 764 0823 / mail: jurica.hodak@gmail.com

Parodontologija

Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi bolestima potpornog aparata zuba – parodontom. Najčešće bolesti koje spadaju u ovu kategoriju su gingivitis i parodontitis.

GINGIVITIS

Gingivitis je crvenilo, otok i krvarenje zubnog mesa. Nastaje najčešće zbog nepravilne i neredovite higijene usne šupljine te nakupljanja zubnog kamenca. Liječi se stomatološkim stučnim tretmanom i adekvatnom higijenom usne šupljine.

PARODONTITIS

Paradontitis je nakupljanje mikroorganizama i kamenca oko zubnog vrata koji vremenom progrediraju prema vršku korijena stvarajući džepove koji odvajaju zub od kosti te posljedično rasklimavaju zub, a to može dovesti do vađenja “zdravog ” zuba.
Važno je reći da svaki parodontitis nastaje iz gingivitisa.

Da bi spriječili pojavu jednog i drugog važan nam je posjet stomatologu 2 puta godišnje gdje ta stanja preveniramo uklanjanjem tvrdih i mekih naslaga (zubnog kamenca) koje se nakupljaju na zubima.
Postupci uklanjanja naslaga :

KAVITRON – ultrazvučni uređaj koji uklanja tvrde naslage na principu mikrovibracija
AIR FLOW – uređaj koji na principu vode, zraka (pritiska) i sitnih čestica natrijevog bikarbonata s okusom limuna uklanja sve mekane naslage i pigmentacije od nikotina, kave, vina, čaja . . .

Besplatan pregled

Nemojte više čekati nego odmah dogovorite besplatan pregled kod stomatologa!

saznajte više

Savjeti

Želite vaše zube održati zdravima? Pročitajte korisne savjete za zdrave zube

saznajte više